Jedan od najboljih na svijetu u polufinalu turnira u Banjaluci, ali Džumhur ga je pošteno namučio

ATP turnir

Jedan od najboljih na svijetu u polufinalu turnira u Banjaluci, ali Džumhur ga je pošteno namučio

Edmir Škorić

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u polufinale ATP turnira u Banjaluci nakon što je danas pobijedio Damira Džumhura sa 7:5, 6:3.

Teniski turnir u Banjaluci bliži se kraju, a u samoj završnici neće biti najboljeg bh. tenisera, koji je danas pružio dobar otpor velikom favoritu, ali ipak će Rus igrati protiv Aleksa Molčana za veliko finale.

U prvom setu vodila se velika borba. Damir je napraivo brejk i poveo sa 4:2, imao je 5:2 i bio je na korak od osvajanja seta. No, Rubljov pravi seriju od 5:0 i prvi set dobija sa 7:5.

Dugo je trajao drugi gem drugog seta, sigurno barem 20 minuta, Imao je Džumhur četiri brejk šanse, ali nije ispuo da ih iskoristi. U naredna dva gema bez šansi da se napravi brejk, da bi pri rezultatu 2:2 Rubljov uspio da dođe do dvije brejk šanse i da drugu pretvori u brejk za 3:2.

Rus je bio siguran na svom servisu za 4:2. Džumhur više nije smogao snage da zaprijeti Rubljovu na njegov servis, dok je šesti igrač svijeta pokazao ogromnu razliku u kvaliteti, pa je u devetom gemu brejkom došao do 6:3 i nove pobjede.

Džumhur je danas na momente bio sjajan, pokazao vrhunski tenis, ali je često bio nervozan i svađao se sa sudijom, da bi na kraju sportski čestitao ruskom predstavniku na plasmanu u polufinale.

Jedan od favorita za osvajanje ovog turnira biće kao drugi nositelj favorit u duelu sa Molčanom, dok se očekuje da saznamo ko će igrati u drugom polufinalu.

Biće to pobjednici duela Đoković - Lajović, odnosno Kecmanović - Lehečka. Ovi mečevi privući će posebnu pažnju ljubitelja tenisa u Banjaluci, naravno posebno duel Novaka i Dušana koji treba da počne veoma brzo.

Inače, finale će biti odigrano u nedjelju i time će biti spuštena zavjesa na teniski spektakl u Bosni i Hercegovini.

Top Komentari

Drakula
Propalica strumfovska
2 2
Teniski spektakl u Bosni i Hercegovini!! Dodik na Aparatima
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti