Džumhur posljednjih dana nije bio u kontaktu s Dimitrovim, za sada nema potrebe za testiranjem

Bh. teniser se dobro osjeća

Džumhur posljednjih dana nije bio u kontaktu s Dimitrovim, za sada nema potrebe za testiranjem

E. Čaušević

Finale Adria Toura u Zadru koje se trebalo igrati sinoć otkazano je nakon šot je potvrđeno da je Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus.

Dimitrov je putem društvenih mreža potvrdio da je pozitivan na COVID-19 što je izazvalo dosta panike u Zadru. Većina tenisera se testirala odmah sinoć, a potvrđeno je da su trojica od njih zaraženi.

Novak Đoković se još uvijek nije testirao, a danas će se vratiti u Beograd nakon čega će donijeti odluku da li ima potrebe da se testira. Dimitrov je učestvovao i na turniru u Beogradu na kojem je igrao i bh. teniser Damir Džumhur.

No, na svu sreću Džumhur proteklih dana nije bio u kontaktu s bugarskim teniserom, te ne osjeća nikakve simptome i trenira normalno i redovno. Preporuka epidemiologa je da se ne mora testirati ukoliko nema simptoma.

Džumhur još uvijek čeka konačnu odluku, a ukoliko bude potrebe da se testira on će to i uraditi. No, za sada nema potrebe da se bh. teniser testira jer na svu sreću nije bio u bliskom kontaktu s Dimitrovim tokom turnira u Beogradu.

Promo

Top Komentari

Denchi
Pozdravljamo tenisere koji su sada i Covid experti i znaju kad se trebaju testirati ili ne....zaista ni nebo nije granica kada si teniser...
3 0
Denchi
Dzumi hoce da naplati igranje na turniru a pozitivan je garant i zato se ne testira....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi