Džumhur pred start US Opena opet u Top 100

Bh. teniser nastupa večeras

Džumhur pred start US Opena opet u Top 100

Admin Čaušević

Damir Džumhur se pred početak US Opena vratio u Top 100 tenisera na najnovijoj ATP listi.

Bh. teniser je prošle sedmice stigao do drugog kola tunira u Winston-Salemu što mu je donijelo napredak od šest pozicija te je trenutno 99. teniser svijeta.

Džumhura danas čeka i nastup u prvom kolu US Opena. Za protivnika će imati francuskog tenisera Elliota Benchetrita koji je 227. na ATP listi.

Kada su u pitanju ostali bh. teniseri Mirza Bašić je i dalje na 2018. poziciji, Tomislav Brkić je 402., dok Nermin Fatić drži 487. poziciju.

U vrhu nije bilo značajnih promjena. Novak Đoković je i dalje prvi ispred Rafaela Nadala i Rogera Federera, dok je Dominic Thiem četvrti.

Top 10 kompletiraju Danil Medvedev, Alexander Zverev, Kei Nishikori, Stefanos Tsitsipas, Karen Khachanov i Roberto Bautista Agut.

Top Komentari

Hamza123456789
cuj 2018 valjda 218
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi