Održan ždrijeb US Opena, Džumhur čeka kvalifikanta, drugo kolo nosi Rogera Federera
Džumhur će u prvom kolu US Opena igrati protiv nekog od kvalifikanata

Posljednji Grand Slam sezone

Održan ždrijeb US Opena, Džumhur čeka kvalifikanta, drugo kolo nosi Rogera Federera

Danas je u New Yorku održano ždrijebanje za posljednji teniski Grand Slam US Open koji će se održati na terenima Flushing Meadowsa u "Velikoj Jabuci"

Naš predstavnik Damir Džumhur će u prvom kolu čekati nekog od kvalifikanata a protivnik će biti poznat noćas kada će biti kompletirano treće i posljednje kolo kvalifikacija za US Open. 

Ukoliko Džumhur prođe prvo kolo, već u drugom bi mu protivnik mogao biti Roger Federer koji će u prvom kolu također snage odmjeriti s kvalifikantom. 

Prvi reket svijeta Novak Đoković odmjerit će snage sa španjolskim igračem Robertom Carballes Baenom dok će Rafa Nadal igrati s Australcem Johnom Millmanom. Od moguće zanimljivijih mečeva u prvom kolu mogli bi se izdvojiti dueli Kanađana Shapovalova i Rogera Aliassimea, Rubleva i Tsitsipasa, nepredvidljivog Nicka Kirgyosa i Stevea Johnsona te Marina Čilića i Slovaka Martina Klizana. Slovak je jako nepredvidiv i na momente sjajan tenisač a svoju šansu sigurno vidi u neprepoznatljivoj Čilićevoj formi ove sezone. 

Promo

Top Komentari

Mirza Klisura
ispada on u prvom krugu nema nista od duela sa Federerom
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi