Džumhur razbio Struffa

Pobjeda bh. tenisera u Sydneyju

Džumhur razbio Struffa

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur bio je bolji od Nijemca Jan-Lennarda Struffa u prvom kolu ATP turnira u australskom Sydneyu.

Struff je bio protivnik po mjeri prije ovog duela, ali Džumhur je pokazao da je duel sa Istominom u Dohi bio samo loš dan, pa je Nijemca razbio u dva seta.

U prvom setu je sa uvjerljivih 6:1 bio bolji od Struffa uz napravljene brejkove u drugom i šestom gemu, da bi u drugom setu također napravio dva brejka, uz pretrpljeni jedan, pa je sa 6:4 došao do pobjede.

Džumhur je nekako lakše od očekivanog stigao do trijumfa, a u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz duela Alex De Minaur - Fernando Verdasco.

ATP Sydney, 1. kolo:
Džumhur - Struff 6:1, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije