Džumhuru se otvorio put u Brisbaneu, ali Istomin mu je pokvario planove
Kraj za Džumhura u Brisbaneu nakon što je dobio prvi set u taj-brejku, ali evidentno je da je imao i manjih problema s povredom

ATP Brisbane

Džumhuru se otvorio put u Brisbaneu, ali Istomin mu je pokvario planove

Edmir Škorić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur zaustavljen je u prvom kolu ATP turnira u Brisbaneu (Australija). Od njega je bio bolji Denis Istomin, koji je slavio u tri seta, 6:7, 6:3, 6:2.

Džumhur je za rivala imao Uzbekistanca Denisa Istomina i bio je na dobrom putu da dođe do pobjede, no poslije osvojenog prvog seta uslijedio je pad u igri i Istominu se otvorio put do trijumfa.

Damir je u prvom setu stigao 1:3, pa je napravio brejk kod 3:3, ali onda prokockao prednost nad Istominom, da bi u taj-brejku uvjerljivo osvojio set za 1:0.

Istomin u trećem gemu drugog seta oduzima Damiru prednost servisa, pa stiže do 2:1, ovjerava brejk za 3:1, a u devetom gemu je novim brejkom za 6:3 izjednačio i odveo meč u odlučujući, treći set.

Tek jedan je poen osvojio Damir u prva tri gema trećeg seta, Istomin je stigao do 3:0, nakon čega Damir nulom osvaja gem, ali nije uspio više da se vrati, pa je ostao bez osmine finala.

Prava šteta, mogao je daleko, pošto je u osmini finala imao Donaldsona, a kako je Andy Murray odustao danas od  turnira zbog povrede, otvorio mu se put jer bi u četvrtfinalu igrao protiv Harrisona, naravno u slučaju da je prošao i Istomina i Donaldsona. 

ATP Brisbane, 1. kolo:
Džumhur - Istomin 7:6, 3:6, 2:6

Top Komentari

Sehic Minel
Damir Dzumhur nije tip tenisera koji moze biti top10 ili top20. Realnost je takva. On ima veliki problem sa svojim ponasanjem. Dere se na sav glas : Je li moguce? , dvaput razbija reket , i pokusava uci u raspravu sa sudijom oko toga je li bio veliki aut ili ne, dok ga sudija u startu prekida, i tjera na igru. Dzumhur kada je na klupi , on prica sam sa sobom i raspravlja se , umjesto da se fokusira na igru. Na setu loptu Istomina , Damir je odservirao duplu servis gresku. U trecem setu, vraca loptu i odmah ide prema klupi, a Istomin nije ni odigrao smec. Istomin u toku citavog meca je smiren, a Damir gori od frustracija.On je igrac koji je pred kraj sezone odigrao veliki broj ATP 250 turnira (dva je osvojio), i to mu je omogucilo plasman u TOP 30. Sada te poene treba odbraniti, ali sa ovakvim stavom i ponasanjem, njemu nije mjesto u vrhu profesionalnog tenisa.
5 1
SEIKO
Očekivano, slijedi veliki pad na listi.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije