Džumhur se oprostio od US Opena već u prvom kolu

Poražen od Lajovića

Džumhur se oprostio od US Opena već u prvom kolu

E. Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur večeras se oprostio od nastupa na US Openu nakon što je poražen u prvom kolu.

Džumhur je večeras igrao protiv srbijanskog tenisera Dušana Lajovića koji je slavio sa 3:1 u setovima. Iako je Džumhur bio blagi favorit u večerašnjem meču na kraju nije uspio da dođe do pobjede protiv 62. tenisera svijeta.

Bh. teniser je odlično otvorio meč i prvi set je riješio za nešto više od pola sata. Džumhur je igrao veoma dobro i nije dozvoljavao protivniku da uđe u svoj ritam, te je nakon 6:3 poveo sa 1:0 u setovima.

Međutim, to je bilo sve od Damira u večerašnjem meču. Već u narednom setu Lajović je preuzeo incijativu i ekspresno poravnao na 1:1 nakon što je drugi set dobio sa 6:1. U trećem je Džumhur nešto bolje igrao, ali nije uspio da se nosi s protivnikom koji je treći set dobio sa 6:3.

U četvrtom setu Damir se veoma dobro držao i činilo se da će poravnati na 2:2 u setovima. Ipak, kod rezultata 4:4 Lajović je uspio napraviti break i povesti sa 5:4 što je značilo da će servirati za pobjedu. Srbijanski teniser je bez problema dobio gem čime je došao do pobjede i plasmana u drugo kolo.

US Open, 1. kolo:

Lajović - Džumhur 3:1 (3:6, 6:1, 6:3, 6:4)

Top Komentari

rimke
on je srbijanski teniser jebo vas on, zivi u bg, ganja zene srbijanke, trenira ga srbin...po cemu je bosanski osim sto je rodje u sarajevu kao i jos neki koji su poslije se izjasnili kao vlasi,kusturica,nele karajlic i slicni tipovi
11 36
Dobar,Los,Zao
Ako nastavi ovim tempom brzo će on biti 150-ti!
16 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi