Džumhur se već u prvom kolu oprostio od Mastersa u Šangaju

Poražen sa 2:0 u setovima

Džumhur se već u prvom kolu oprostio od Mastersa u Šangaju

Endin Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu Mastersa u Šangaju.

Bh. teniser je igrao protiv Martona Fucsovicsa i na kraju je poražen sa 2:0 u setovima. Džumhur je imao velika očekivanja od pretposljednjeg Mastersa u ovoj sezoni, ali je svoj nastup završio već u prvoj rundi ovog takmičenja.

Džumhur u prvom setu nije pružio veliki otpor mađarskom teniseru koji je nakon breaka u četvrtom gemu na kraju slavio sa 6:3. U drugom setu Džumhur je zaigrao nešto bolje, ali ponovo je jedna break lopta prelomila duel na stranu Mađara.

Futsovics je strpljivo čekao break šansu protiv Džumhura i iskoristio ju je što je i prelomilo drugi set. Mađar je drugi set dobio sa 6:4 i tako izborio plasman u drugo kolo Mastersa u Šangaju gdje će igrati protiv Petera Gojowczyka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi