Džumhur bio na pragu velikog povratka, ali na kraju nije uspio otići u polufinale Shenzhena
(Foto: EPA)

De Minaur prošao dalje

Džumhur bio na pragu velikog povratka, ali na kraju nije uspio otići u polufinale Shenzhena

Midhat Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur poražen je u četvrtfinalu ATP turnira u kineskom Shenzhenu od Australca Alexa De Minaura sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6.

Prvi set je donio sigurnu igru sa obje strane. Bez većih problema su se sve do osmog gema čuvali servisi, ali je zatim Džumhur poklonio break Australcu koji je to iskoristio. Iskoristio je i prvu set loptu i ovaj dio igre je riješio u svoju korist sa 6:3 za 36 minuta igre.

Drugi set je počeo novim breakom De Minaura. Australac je igrao sjajno i poveo je sa 4:0 nakon čega međutim slijedi veliki povratak Džumhura.

Vratio je bh. teniser izgubljene servise, ponovo je jako dobro servirao i sa pet uzastopnih gemova je došao do vodstva od 5:4 u drugom setu.

Potom su oba borca poprilično sigurno osvajala poene na svoju servu i pobjednik drugog seta se riješio u tie-breaku. Tamo se na kraju bolje snašao Australac, iako je Džumhur ponovo stizao i prestizao veliki zaostatak, te na kraju je dobio ovaj set sa 7:6.

De Minaura u polufinalu očekuje duel sa francuskim teniserom Pierrom-Hughesom Herbertom.

Shenzhen, četvrtfinale:

De Minaur - Džumhur 2:0 (6:3, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti