Džumhur u Istanbulu traži popravni

Nova prilika za bh. tenisera

Džumhur u Istanbulu traži popravni

Damir Džumhur ove sedmice nastupa na ATP turniru u Istanbulu, a na startu takmičenja snage će odmjeriti sa Rusom Teimurazom Gabashvilijem.

Bh. teniser u najveći grad Turske dolazi poslije ne baš sjajnog nastupa u Bukureštu, dok je Gabashvili posljednji meč odigrao prošle nedjelje na turniru u Barceloni, gdje je zaustavljen u drugom kolu.

Iako bolje rangiran (52. mjesto), ruski teniser ove sezone ne bilježi baš zapažene rezultate. Na početku sezone stigao je do polufinala Sydneya, ali je u nastavku potpuno podbacio te je sad na omjeru od 8 pobjeda i 11 poraza na ATP Touru.

Džumhur i Gabashvili do sada se nisu međusobno sastajali, a sudeći prema formi i rezultatima naš teniser u ovaj susret svakako da ulazi kao blagi favorit.

Bolji iz ovog meča na megdan će pobjedniku duela Marchenko - Pouille.

Meč između Džumhura i Gabashvilija na programu je sutra od 11.30 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi