Džumhur za pola sata počinje jedan od najvažnijih mečeva sezone

Najbolji bh. teniser

Džumhur za pola sata počinje jedan od najvažnijih mečeva sezone

Najbolje rangirani bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas igra jedan od svojih najvažnijih mečeva ove sezone. 

Džumhur, koji muku muči s lošom formom u posljednje vrijeme, konačno je proigrao na ATP turniru u kineskom Zhuhaiju gdje je došao do četvrtfinala.

U prethodnim fazama takmičenja pobjeđivao je Marca Cecchinata i Woo Kwon Soona, a također je prije toga dobio i dva meča kvalifikacija tako da je u nizu od četiri pobjede što mu se nije odavno desilo.

Danas će za plasman u polufinale igrati protiv Francuza Adriana Mannarina koji je 61. teniser svijeta i ne bi trebao biti neko koga Džumhur ne može poraziti u ovom momentu. Posebno to kažemo zbog činjenice da ga je Damir dobio u posljednjem međusobnom duelu igranom na ljeto prošle godine. Istina, prethodna dva susreta je dobio Francuz.

Mannarino je u prethodnoj fazi prošao Stefanosa Tsitsipasa koji mu je predao meč kod rezultata 1:1, a prije toga je bio bolji od Zhanga. Pobjednik ovog duela igrat će u polufinalu protiv boljeg iz meča Gael Monfils - Albert Ramos - Vinolas. Taj meč je upravo u toku, a Španac vodi sa 1:0 u setovima.

Odmah nakon ovog meča na teren izlaze Džumhur i Mannarino, a kako sada stvari stoje, to bi moglo da se desi za nekih 30 do 40 minuta.

Top Komentari

AmaRam4
****t mu mater ne gledam Beogradjanina vise kad je trebo repki nije ga bilo
1 2
nekonesto2019
Jojo slike :) hahahahahaa
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi