Džumhuru dobar, Bašiću vrlo težak žrijeb u Moskvi
Za Damira je naredni turnir od velikog značaja s obzirom da bi u slučaju neuspjeha i rane eliminacije izgubio veliki broj bodova i poprilično nazadovao na ATP listi

Damir kreće u odbranu titule

Džumhuru dobar, Bašiću vrlo težak žrijeb u Moskvi

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur će naredne sedmice nastupiti na Kremlin kupu u Moskvi, koji je osvojio prošle godine.

Damir je kao branilac naslova postavljen za šestog nosioca turnira, a žrijebom može biti zadovoljan jer će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta Jegora Gerasimova koji je 242. na ATP listi.

U slučaju da opravda status favorita i prođe u drugo kolo, Džumhur će tamo igrati protiv boljeg iz duela Paire - M. Zverev, dok bi u četvrtfinalu mogao igrati protiv Cecchinata, Mannarina ili Karlovskog. Potencijalno najteži Džumhurov protivnik u polufinalu mogao bi biti Filip Krajinović.

Za Damira je naredni turnir od velikog značaja s obzirom da bi u slučaju neuspjeha i rane eliminacije izgubio veliki broj bodova i poprilično nazadovao na ATP listi.

Za razliku od Džumhura, Mirza Bašić nije imao sreće u žrijebu. U prvom kolu će Bašić igrati protiv Jazirija, a u drugom ga čeka bolji iz duela Kyrgiosa i Rubleva.

Predstojeće 29. izdanje Kremlin Cupa igra se od 15. do 21. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije