Prvi nosilac Mirza Bašić uspješan u Taškentu

Opravdao epitet favorita

Prvi nosilac Mirza Bašić uspješan u Taškentu

Bh. teniser Mirza Bašić bio je uspješan na startu Challengera u uzbekistanskom Taškentu, koji se igra u dvorani.

Bašić je za nešto manje od jednog i po sata savladao ruskog tenisera Ivana Nedelka (ATP 260.) sa 2:0 u setovima, te opravdao ulogu favorita koja mu je dodijeljena uoči ovog duela.

Bašić se prilično namučio u prvom setu, a prvi brejk je napravio u 11. gemu kada je poveo sa 6:5. Potom je bio siguran na svom servisu te iskoristio prvu set loptu za vodstvo od 1:0 (7:5).

Našem teniseru je i u drugom setu bio dovoljan jedan brejk, koji je također napravio u završnici. Pri rezultatu 4:4, Bašić je iskoristio drugu brejk loptu, poveo sa 5:4 i potom osvojio svoj servis bez izgubljenog poena (6:4).

Mirza Bašić (ATP 75.) je prvi nosioc turnira u Taškentu, a u osmini finala će igrati protiv Goncala Oliveire (ATP 288.).

Challenger Taškent, 1/16 finala:
Bašić - Nedelko 2:0 (7:5, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti