Džumhuru se otvorio put do titule

Fognini izbacio Bautistu

Džumhuru se otvorio put do titule

E. Škorić

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur ima dobru priliku da osvoji prvu ATP titulu.

Džumhur je izborio danas finale ATP turnira u St. Petersburgu nakon trijumfa nad njemačkim teniserom Struffom.

Naš teniser nastavio je da pruža sjajne partije, a sada je na pragu najvećeg uspjeha u karijeri. Treba mu za to pobjeda u finalu, a sada mu se i sreća malo naklonila, pošto će umjesto Bautiste igrati protiv Fogninija.

Fabio Fognini danas je u tri seta (2:6, 7:6, 7:6) kao treći nositelj pobijedio prvog nositelja i pomalo neočekivano se plasirao u finale, a 29. igrač svijeta nada se da će do titule preko Džumhura.

Damir je izbjegao Tsongu u polufinalu, sada Bautistu u finalu, možda je zaista došlo vrijeme da se osvoji titula. Naravno, Fognini nije ništa slabiji igrač od Bautiste, morat će naš teniser sutra dati sve od sebe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi