Niko ne može zaustaviti napredak Džumhura na ATP listi

Novi napredak nakon nove pobjede

Niko ne može zaustaviti napredak Džumhura na ATP listi

Damir Džumhur je današnjom pobjedom protiv Nijemca Jana-Lennarda Struffa u polufinalu St. Petersburga ostvario dodatni napredak na ATP listi. 

Džumhur je prije početka turnira u St. Petersburgu bio 55. teniser svijeta i to je bio njegov najbolji rezultat. Ipak, nakon što se probio čak do polufinala ovog turnira skočio je na 48. mjesto, ali današnjom pobjedom ostvario je još veći napredak.

On će od ponedjeljka biti 43. teniser svijeta čak iako ne pobijedi u finalu. U slučaju da ostvari pobjedu u finalu St. Petersburga, što bi bio prvi trijumf za njega na ATP turniru, on bi ostvario napredak od još tri pozicije i bio bi 40. teniser svijeta. 

Dakle, Damir je od početka ovog turnira napredovao za čak 12 pozicija, a ima priliku napredovati ukupno 15 mjesta. Podsjetimo, protivnik u finalu bit će mu bolji iz duela Roberto Bautista-Aguet-Fabio Fognini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi