Ekspert za doping sumnja u Rafaela Nadala: Pokazuje znake abnormalnosti...
Foto - EPA

Sorgel javno progovorio

Ekspert za doping sumnja u Rafaela Nadala: Pokazuje znake abnormalnosti...

Midhat Šljivak

Njemački ekspert za doping kod sportista Fritz Sorgel uvjeren je kako najbolji teniser svijeta Rafael Nadal nije čist.

On je u razgovoru za njemačke medije istakao kako sumnja da je Nadal jedan od onih koji koristi anaboličke sterodie.

"Anabolički steroidi su klasika u tenisu, tako da nisam iznenađen. Decenijama pratim dešavanja i imam jasnu sliku svega. Tenis spada među top četiri sporta kada je riječ o dopingu, pored zimskih sportova i biciklizma. Rafael Nadal pokazuje znake abnormalnosti", istakao je Sorgel i nastavio je:

"Imam stalnu sumnju. Imajući u vidu njegov atleticizam, a i činjenicu da dolazi iz Španije, zemlja koja je poznata da ne 'prati' adekvatno svoje heroje".

Smatra također i da se teniseri rijetko kontrolišu iz određenih razloga.

"Svi ih dobro paze i savjetuju, tako da ne dođe do nepravilnosti. Asocijacija štiti svoje zvijezde, nikad se ne sazna i nikada ne možeš da komentarišeš, samo da sumnjaš", istakao je Sorgel.

Top Komentari

payron
Krivo mu sto nema njemca ni jednog vise i tenisu i sto je Nadal Igracina i bolji od bekera
1 1
douglasssy
Počelo je!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi