Slava udarila u glavu: Osvajačica US Opena se razišla sa čovjekom koji je od nje napravio zvijezdu
FOTO: EPA

Odluka mnoge razočarala

Slava udarila u glavu: Osvajačica US Opena se razišla sa čovjekom koji je od nje napravio zvijezdu

Haris Zilić

Mlada teniserka Emma Raducanu (18) napravila je senzaciju osvajanjem US Opena.

Britanka je postala prva teniserka u historiji koja je iz kvalifikacija stigla do naslova, a na turnir je došla kao 150. igračica svijeta. Da bude još zanimljivije na turniru nije izgubila set.

Ipak, nakon mjesec dana kad se sve sleglo, čini se da je Emmi slava malo udarila u glavu.

Raducanu se razišla sa trenerom Andrew Richardsonom koji je i od nje napravio igračicu, a razlog je nevjerovatan.

Mlada teniserka želi pored sebe iskusnijeg trenera, koji je dugo u svijetu tenisa, što je svakako naišlo na kritike javnost, zbog Emminog ponašanja prema Andrewu koji je i najzaslužniji što je danas među najboljim teniserkama svijeta.

Interesantno, Richardson neće ostati u njenom timu ni na drugim funkcijama.

"Treba mi neko ko je iskusan na Touru. Sada igram sa najboljim igračicama svijeta i trebam se drugačije postaviti u mečevima koji su ispred mene. Ovo je novi svijet za mene", rekla je Raducanu i izazvala ogorčenost na način na koji se postavila prema čovjeku koji je od nje napravio osvajačicu Grand Slama.

Top Komentari

redbull
Dzumhur u zenskoj varijanti
10 1
zevs
treba joj neko iskusniji, možda ne misli da sport
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi