Upitan nastup Emme Raducanu na Wimbledonu

Osjetila bolove u trbuhu

Upitan nastup Emme Raducanu na Wimbledonu

Edmir Škorić

Britanska teniserka rumunskog porijekla, Emma Raducanu, napustila je prvo kolo WTA turnira u Nottinghamu zbog povrede.

Jedanaesta igračica svijeta provela je na terenu 33 minute, no zbog fizičkih problema s kojima se suočava u posljednje vrijeme, bila je prisiljena da napusti meč.

Ona je predala meč Viktoriji Golubić pri rezultatu 4:3 za švicarsku teniserku u prvom setu.

Emma se žalila na jake bolove u trbuhu. Unatoč svim naporima, nije se uspjela vratiti na teren te je sudiji rekla da je gotovo.

"Morat ću napraviti neke pretrage, ne mogu si sama postaviti dijagnozu. Prvo ću saznati u čemu je problem, a onda ću donijeti odluku o svom nastupu u Wimbledonu", rekla je Raducanu.

Talentovana 19-godišnja teniserka osvojila je 2021. godine jedini Grand Slam na US Openu, a to joj je ujedno i jedina titula. Na Wimbledonu je prošle godine zaustavljena u četvrtom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi