Fantastični Nadal pomeo Medvedeva za naslov u Montrealu
Mladi Danil Medvedev nije imao nikakve šanse protiv sjajnog Nadala

Novi Masters za Španjolca

Fantastični Nadal pomeo Medvedeva za naslov u Montrealu

Rafael Nadal večeras je lakše nego se očekivalo u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Montrealu deklasirao mladog Rusa Danila Medvedeva s 2:0 u setovima (6:3, 6:0)

Medvedev je u prvom gemu na Nadalov servis imao break priliku i činilo se da ćemo u ovom finalu biti svjedoci velikoj borbi ali nakon što je Španjolac spasio break priliku finale Montreala postalo je jednosmjerna ulica.

Ono što nije učinio Medvedev u prvom gemu učinio je Nadal u četvrtom gemu prvog seta i sigurnom igrom priveo set kraju rezultatom 6:3. Poslije gubitka prvog seta igra mladog Rusa doslovce se raspala što je iskusni Španjolac iskoristio i dovršio Medvedeva ne dopustivši mu niti jedan gem u drugom setu. 

Nadal je sjajno iskoristio neigranje Đokovića i Federera u Montrealu te obranio naslov koji je osvojio i prošle godine. Ovo je bio čak 35-ti Masters u veličanstvenoj Rafinoj karijeri.  Već sutra počinje novi Masters 1000 turnir u američkom Cincinnatiju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi