Fed Cup reprezentacija BiH razbila Norvešku i plasirala se u play-off

Teniserke sigurne

Fed Cup reprezentacija BiH razbila Norvešku i plasirala se u play-off

E. Škorić

Ženska teniska reprezentacija BiH izborila je plasman u play-off Grupe II Euro-afričke zone Fed Cupa koji se igra u Atini.

Naša teniska reprezentacija je sa 3:0 savladala Norvešku. U prvom meču Jelena Simić je sa 6:1, 6:0 pobijedila Astrid Wanju Brune Olsen, da bi potom Dea Herdželaš sa 6:4, 6:2 bila bolja od Malene Halgo.

Pobjedu su u dublu potvrdile Herdželaš i Simić protiv Brune Olsen/Halgo, a bilo je 6:0, 6:2.

Nakon ovog meča izvjesno je da je Norveška posljednja u podgrupi B, a nakon što se završi meč Luksemburg - Izrael bit će poznat konačan rasplet.

Za ulazak u Grupu I Europa/Afrika zone igrat će se susreti između A1 i B2 ekipe, dok će B1 igrati sa A2. Za opstanak u Grupi II igrat će A3 i B3, a u niži rang direktno ide B4.

U subotu 21. aprila u jutarnjim satima bit će objavljen tačn raspored mečeva u play-offu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi