Federer bez finala: Goffin do uspjeha karijere
Foto: EPA

Završni turnir u Londonu

Federer bez finala: Goffin do uspjeha karijere

E. Škorić

Finale Završnog Mastersa u Londonu igrat će se bez Rogera Federera.

Švicarski teniser je u polufinalu Mastersa u Londonu poražen od Davida Goffina nakon sat i 47 minuta borbe.

Roger je bio sjajan u prvom setu, slavio je sa 6:2 i činilo se da Belgijac neće imati puno prilika u ovom meču i da će unaprijed predviđen scenarij biti baš takav da će Goffin morati da pakuje kofere.

Goffin sjajno otvara drugi set, vodi 3:0 i zadržava brejk prednosti, pa sa 6:3 uzima set.

U odlučujućem trećem setu je Goffin kod 1:1 napravio brejk i opet uspio da ga sačuva, što mu je osiguralo veliko slavlje i prolaz u finale gdje ga čeka Dimitrov ili Jack Sock.

Goffin je tako prošao u prvo finale završnog Mastersa, što je najveći uspeh u karijeri belgijskog tenisera. Osvojio je četiri titule u sinlg konkurenciji, a na Grand Slamovima je najdalje dogurao do četvrtfinala Australian Opena i Rolan Garrosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi