Federer: Dnevno trošimo oko šest miliona, a ta djeca ni ne znaju ko sam

Nije to malo

Federer: Dnevno trošimo oko šest miliona, a ta djeca ni ne znaju ko sam

Edmir Škorić

Fondacija Roger Federer do kraja godine očekuje da ima oko milion djece. U nedavnom intervjuu, švicarski igrač je otkrio koliko novca troše.

Drugi najbolji teniser svijeta u ovom trenutku, Roger Federer, zadovoljan je radom njegove fondacije koja pomaže djeci širom svijeta.

"Do sada smo bili jako uspješni. Svakog dana trošimo oko šest miliona i ja sam jako ponosan na sve ovo. Moja namjera je da nastavim i mislim da je ovo super stvar", rekao je Federer.

Švicarac je fondaciju osnovao 2003. godine i ona prikuplja pomoć za siromašne zemlje. Također, nastoji da se što više djece obrazuje.

Ova fondacija podržava edukativne programe i realizuje ih na području Južne Afrike i Švicarske. Programi na afričkom kontinentu fokusiraju se na poboljšanje kvaliteta ranog učenja i osnovnog obrazovanja, dok se u Švicarskoj radi na promociji vannastavnih aktivnosti među djecom koja su materijalno ugrožena.

"Podržavam djecu u sportu, dječijoj edukacijim integraciji djece i najveći dio mog rada se odnosi na Afriku, ali aktivni smo i u Švicarskoj. Znaju li ta djeca ko sam? Ne znam, možda i ne znaju, ali to je najmanje bitno", poručio je Roger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi