Federer i Čilić lagano do trećeg kola, Monfils izbacio Džumhura pa ispao u drugom kolu

Dosta uzbuđenja u Melburnu

Federer i Čilić lagano do trećeg kola, Monfils izbacio Džumhura pa ispao u drugom kolu

E. Čaušević

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u treće kolo Australian Opena nakon što je s 3:0 porazio Daniela Evansa.

Federer je nastavio u odličnom ritmu, a za pobjedu u drugom meču ovogodišnjeg izdanja Australian Opena bila su mu potrebna dva ipo sata. Švicarac je imao dosta problema u prva dva seta jer je Evans uspio da oba puta dođe do tie-breaka, no nije imao snage da osvoji set.

Prvi set je bio iznenađenje za sve kada je 189. teniser svijeta uspio da se ravnopravno nosi s Federerom, te je igrao odličan meč. No, na kraju je iskustvo prevagnulo na strani Federera koji je prvi set dobio sa 7:6 nakon što je u tie-breaku slavio sa 7:5.

I drugi set je bio preslikan kao prvi i činilo se da Evans ima snage da barem osvoji set. No, britanski teniser je ponovo zakazao u tie-breaku koji je Fedex dobio sa 7:3 i tako poveo sa 2:0 u setovima. Treći je već bio rutina za Federera koji je slavio sa 6:3 i tako se plasirao dalje.

Plasman dalje ostvario je i hrvatski teniser Marin Čilić koji je u drugom kolu bio bolji od Mackenziea McDonalda sa 3:1 u setovima (7:5, 6:7, 6:4, 6:4). Dalje ide i Tomas Berdych koji je s 3:0 dobio Hassea, dok je najveće iznenađenje poraz Gaela Monfilsa od Taylor Harryja Fitza sa 3:1. Podsjećamo, Monfils je u prvom kolu izbacio bh. tenisera Damira Džumhura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti