Federer jasan: Naravno da će svi moji rekordi biti srušeni

Iskusni Švicarac je bio iskren

Federer jasan: Naravno da će svi moji rekordi biti srušeni

S. Mlaćo

Trenutno treći teniser svijeta Roger Federer u razgovoru za Bote jasno je istakao da će njegovi rekordi biti srušeni. 

Iskusni Švicarac je vlasnik velikog broja rekorda u svijetu tenisa, a osvajanjam Australian Opena prošle godine došao je na prvo mjesto ATP range liste.

Bilo je to po prvi put od 2012. godine kada je i prekinuta njegova dominacija. Nakon osvajanja turnira u Roterdamu postao najstariji broj jedan na svijetu. Oborio je rekord legendarnog Agasija.

"Bio sam nastariji broj jedan svih vremena i to je bilo posebno za mene, moje navijače i moj tim. To nikada neću zaboraviti. Svi moji rekordi će naravno biti srušeni i to je potpuno oke", jasan je bio Federer.

Federer će na ovogodišnjem Australian Openu braniti titulu osvojenu prošle godine, a u prvom kolu će se sastati protiv Denisa Istomina.

Top Komentari

Mr.Balboa
Ma on je samo mudar covjek,a to je najveca osobina koju covjek moze posjedovati!!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi