Federer: Igrat ću i sljedeće godine Wimbledon, a poslije toga ne znam šta ću...

Bliži se kraj velike karijere

Federer: Igrat ću i sljedeće godine Wimbledon, a poslije toga ne znam šta ću...

Čini se kako se lagano bliži i kraj karijere velikog Rogera Federera.

Švicarac koji dans ima punih 38 godina poručuje da će i sljedeće sezone sigurno igrati do Wimbledona, a poslije toga ne zna šta će biti.

"Odlučio sam da želim igrati do Wimbledona. Trebam prelomiti hoću li učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pričao sam o tome već sa svojim timom i suprugom Mirkom. Donijet ću odluku nakon nekoliko sedmica", kazao je Roger.

Švicarac je Wimbledon osvajao osam puta, a ovog ljeta je u finalu protiv Novaka Đokovića imao dvije meč lopte ali je na kraju ipak izgubio meč.

Osvojio je do sada 20 Grand Slam titula i još uvijek je lider na vječnoj listi. Ipak, Nadal i Đoković su se opasno približili.

I ranijih godina je bilo dosta špekulacija da se bliži kraj karijere za Rogera, ali čini se da ovog puta neće ostati samo na špekulacijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti