Federer posramio Goffina u New Yorku

Prepustio mu samo četiri gema

Federer posramio Goffina u New Yorku

Legendarni švicarski teniser Roger Federer plasirao se u četvrtfinale US Opena nakon što je danas u susretu osmine finala pregazio Belgijanca Davida Goffina sa 3:0 u setovima.

Kako odmiče turnir Roger igra sve bolje, a čini se kako je vrhunac forme doživio u današnjem susretu u kojem je svom rivalu prepustio samo četiri gema.

Goffin je po dva gema uspio da osvoji u prvom i drugom setu koje je izgubio sa po 6:2, da bi u trećem setu Roger slavio sa nulom. Meč je trajao svega sat i 20 minuta.

Federer će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Grigor Dimitrov - Alex De Minaur koji je upravo u toku.

Osim tog meča, do kraja dana ćemo gledati još nekoliko interesantnih duela na posljednjem Grand Slamu sezone Od 23.00 sati snage će odmjeriti Koepfer i Medvedev, dok prava poslastica počinje iza ponoći, tačnije od 2.30 sati, a u pitanju je duel Novaka Đokovića i Stana Wawrinke. Riječ je o reprizi finala iz 2016. godine kada je Stan osvojio trofej.

Top Komentari

AlphaStrong
Expert...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti