Federer krenuo odlično, ali Đoković je trenutno jednostavno bolji: Novak u finalu Australian Opena!
Foto - EPA

Odlična igra tenisera iz Srbije

Federer krenuo odlično, ali Đoković je trenutno jednostavno bolji: Novak u finalu Australian Opena!

Midhat Šljivak

Novak Đoković plasirao se u finale Australian Opena nakon što je danas sa 3:0, po setovima 7:6, 6:4 i 6:3 savladao legendarnog Švicarca Rogera Federera.

Federer je odlično krenuo u meč. Dva puta je oduzeo servis Đokoviću, a imao je zatim i tri break lopte za vodstvo od 5:1. Međutim, nije ih iskoristio, a zatim slijedi veliki povratak Đokovića.

Srbijanski teniser je osvojio četiri uzastopna gema i izjednačio je rezultat na 5:5, mogao je Nole zatim odmah napravi i novi break, ali se Federer izvukao, pa smo na kraju gledali tie-break.

A tamo je Đoković dominirao. Federer je osvojio samo jedan poen (7-1), pa je Novak prvi set na kraju dobio sa 7:6.

Drugi set donosi jako dobru igru Novaka Đokovića. Konstantno je vršio pritisak na servis Rogera Federera, dok je s druge strane on lagano uzimao poene na svoju servu.

Fedex je popustio u ključnom 10. gemu drugog seta. Novak je doša do breaka i osvojio je drugi set sa 6:4 za prednost od 2:0.

Ključni trenutak trećeg seta desio se u šestom gemu kada Novak ponovo uzima servis Federeru. Potom ga je i potvrdio i do kraja je završio posao (6:3) za konačnih 3:0 i plasman u novo finale na Australian Openu.

Novak će u finalu čekati boljeg iz duela Alex Zverev - Dominic Thiem.

Australian Open, polufinale:

Đoković - Federer 3:0 (7:6, 6:4, 6:3)

Top Komentari

Melan
Bravo za Đokovića
2 6
Aoki
Nole je vrhunski sportista, fizički je top a i psiha je sve bolja i bolja
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi