Federer na iskušenju šta uraditi

Hoće li zaigrati Roland Garros?

Federer na iskušenju šta uraditi

A. Čaušević

Roger Federer je planirao preskočiti ovogodišnje izdanje Roland Garrosa, ali nakon pomjeranja tog turnira za septembar iskusni Švicarac je sada na iskušenju. 

Prije obustavljanja teniskih aktivnosti Federer je odlučio da se operiše, propusti cijelu sezonu na šljaci i zaigra na travi, međutim koronavirus bi mogao utjecati na njegove planove.

Roland Garros je pomjeren za 20. septembar što znači da postoji mogućnost da legendarni teniser zaigra u Parizu, ali prije toga bi morao odustati od Laver cupa.

Prema novom kalenaru preklapaju se termini Roland Garrosa i Laver cupa koji počinje 25. septembra u Bostonu. S obzirom da Federer baš i ne voli igrati na šljaci neće biti iznenađenje ukoliko prednost da okršaju timova Evrope i Ostatka svijeta.

Inače, prema posljednjoj odluci ATP Toura tenis se neće igrati najkraće do 8. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi