"Federera nikada nemojte otpisivati"

Legendarni Amerikanac vjeruje Rogeru

"Federera nikada nemojte otpisivati"

Penzionisani američki teniser John McEnroe kaže kako Rogera Federera nikada ne treba otpisivati. 

Podsjetimo, Švicarac je nedavno operisao koljeno i na terenu ga neće biti prije Wimbledona. To znači da će propustiti kratku američku turneju i čitavu sezonu na šljaci.

Mnogi smatraju da bi tu mogao biti i kraj za vjerovatnu najveću legendu u historiji tenisa, ali jedan od njih nije McEnroe. On poručuje kako Federera nikada ne treba otpisivati i podsjeća da je on već jednom odsustvovao šest mjeseci te da se tada vratio jači nego ikad.

"Tada je Roger odsustvovao sa terena i nije igrao šest meseci. Mislio sam, znate, da je to to. To je bilo prije četiri godine. I onda je uspio da se vrati, osvojivši Australian Open, što je bilo nevjerovatno. Nikada na treba da ga otpisujete", kaže Amerikanac.

Federer je solidno otvorio szonu jer je stigao do polufinala AO i ostaje nam da vidimo u kakvoj će se formi vratiti pred Wimbledon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi