Federer na pragu 97. titule, ali u finale ulazi s velikim problemom?

Švicarac protiv Dimitrova za titulu

Federer na pragu 97. titule, ali u finale ulazi s velikim problemom?

E. Škorić

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u finale ATP turnira u Rotterdamu.

Protekle večeri Roger Federer je pobijedio Robina Haasea i na taj način se ponovo vratio na prvo mjesto ATP liste, te je postao najstariji kome je to pošlo za rukom poslije Andrea Agassija.

U polufinalu turnira u Rotterdamu Federer je u dva seta bio bolji od Italijana Andreasa Seppija, kojeg je savladao sa 6:3, 7:6.

U finalu će Federer igrati protiv Grigora Dimitrova, kome je zbog povrede meč u polufinalu u drugom setu predao David Goffin.

Federer će napasti 97. titulu, ali postoji strah da je prvi igrač svijeta povrijeđen, što je potvrdio Sky Sportov komentator Peter Fleming.

"Nisam baš siguran da je Federer stoposto spreman. Nije se kretao onako kako se od njega očekujem i imam osjećaj da ga nešto muči, da ima neku povredu", kazao je Fleming.

Čak i ako se radi o lakšoj povredi, Federer je favorit pred sutrašnje finale protiv Dimitrova i mnogi vjeruju da će se primaknuti magičnoj cifri od 100 osvojenih naslova u ATP-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi