Rođeni pobjednik piše historiju: Federer je opet najbolji!

Vratio se na prvo mjesto

Rođeni pobjednik piše historiju: Federer je opet najbolji!

E. Škorić

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u polufinale ATP turnira u Rotterdamu i ispisao historiju.

Federer je u tri seta savladao Holanđanina Robina Haasea , ali ono što je najvažnije - postao je najstariji igrač koji se našao na prvom mjestu ATP liste.

Večerašnjom pobjedom Federer je opet došao ispred Rafe Nadala i dvadesetostruki Grand Slam prvak poslije oktobra 2012. godine ponovo je tamo gdje pripada. Prošlo je pet godina i 105 dana od tog trenutka i to je najduži razmak kada je u pitanju povratak jednog igrača na prvo mjesto ATP liste.

Inače, prethodno je Andre Agassi držao titulu najstarijeg broja jedan, pošto je u septembru 2003. godine imao 33 godine.

Što se samog turnira u Rotterdamu tiče, Federer je izgbubio prvi set u četvrtfinalu sa 6:4, pa je onda razbio Haasea sa 6:1, 6:1 i u polufinalu će igrati protiv pobjednika duela Seppi - Medvedev.

Švicarski majstor u Rotterdamu traži ukupno 97. ATP titulu, a do kraja godine mogao bi lako i do stotke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti