Federer nakon pobjede: Bilo je teško, ali rekao sam sebi da se neću slomiti
Federer smatra da je odigrao sličan meč onom u 1. kolu

Švicarac ponovo nije odigrao meč na svom nivou

Federer nakon pobjede: Bilo je teško, ali rekao sam sebi da se neću slomiti

S. Pašalić

Roger Federer je savladao Damira Džumhura u 2. kolu US Opena sa 3:6, 6:2, 6:3, 6:4.

Švicarac se ponovo dosta mučio i imao je dosta grešaka, a Damir je odigrao sjajno prvi set i osvojio ga, ali je treći teniser svijeta ipak stigao do preokreta i pobjede na kraju.

"Opet meč vrlo sličan prošlom, pokušao sam praviti manje grešaka i biti bolji u ofanzivi. Trebalo mi je malo vremena. Uspio sam držati svoj servis nakon neslavnog prvog seta. Bio sam vrlo zadovoljan što sam pronašao način."

"Bilo je velikih trenutaka. Prošao sam, zatvorio se i rekao sam sebi da se neću slomiti, biti ću čvrst i ostat ću u igri s njim. Mislim da to zaista pomaže mom samopouzdanju za sljedeći meč.", rekao je Švicarac.

Federer će u 3. kolu igrati protiv pobjednika iz meča Evans/Pouille.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije