Damir Džumhur sjajno krenuo u meč i osvojio prvi set, ali je Federer na kraju ipak slavio
Džumhur na kraju nije uspio stići do pobjede

Najbolji bh. teniser je pružio odličan otpor trećem igraču svijeta

Damir Džumhur sjajno krenuo u meč i osvojio prvi set, ali je Federer na kraju ipak slavio

S. Pašalić, foto: EPA

Damir Džumhur poražen je u drugom kolu US Opena od Rogera Federera.

Švicarac je sa 3:1, po setovima 3:6, 6:2, 6:3, 6:4 savladao najboljeg bh. tenisera.

Džumhur je sjajno otvorio meč i uzeo dva breaka trećem igraču svijeta i poveo sa 4:0. Švicarac je dosta griješio u prvom setu što je olakšalo posao Damiru.

Iako je Federer uspio vratitit jedan break, Damir je ipak prvi set uspio privesti kraju i osvojiti ga sa 6:3.

Damir je i u drugom setu dobro počeo i odmah na startu je imao break šansu, ali se Federer uspio spasiti, a već u narednom gemu je uzeo break Džumhuru i nakon što je bio siguran na svom servisu, poveo je sa 3:0.

Federer je nakon toga bio siguran, a u osmom gemu je uzeo još jedan break Damiru i osvojio drugi set sa 6:2.

Treći set je krenuo jako slično kao i drugi, Federer je odmah uzeo break i poveo sa 3:0. Damir je nakon toga osvojio gem, ali se ubrzo požalio na bolove u trbušnom zidu i činilo se da bi mogao predati meč.

Ipak, Damir je nastavio meč, a u sedmom gemu se vodila velika borba i bh. teniser je imao tri break šanse, ali je Švicarac ipak osvojio na kraju gem i priveo set kraju te slavio sa 6:3.

U četvrtom setu Federer je uzeo break Džumhuru u trećm gemu, a iako je bh. teniser imao svoje šanse da ga vrati, ipak u tome nije uspio pa je Švicarac priveo set kraju i osvojio ga sa 6:4 i dobio meč.

Top Komentari

Hooruk
Tanak nesto Fedex, pati se kao i u prvom kolu, cini mi se nece daleko,prvi jaci protivnik ce ga izbaciti. Ah da, umalo zaboravih, kad sam vec tu da samo jebem smetljaru mutljavini, djetetu incesta, materešinu u pakaš i pokeharim mu se u usta smrdljiva.
4 0
Cibre
Jedva cekam da se ugasite svaka cast sto vas sve manje ljudi prate
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi