Federer nakon velikog obračuna: Poprilično sam umoran, ali uživanje je igrati
(Foto: EPA)

Švicarac u finalu Wimbledona

Federer nakon velikog obračuna: Poprilično sam umoran, ali uživanje je igrati

Midhat Šljivak

Roger Federer i Novak Đoković će odlučiti o osvajaču ovogodišnjeg Wimbledona.

Nakon što je Đoković danas sa 3-1 u setovima savladao Španca Roberta Bautistu Aguta, Roger Federer je u teniskom klasiku dobio Rafaela Nadala istim rezultatom i plasirao se u finale.

Roger nakon meča nije krio emocije. Istakao je da je umoran, ali da je spreman za obračun sa Novakom.

"Bilo je jako teško i poprilično sam umoran. Rafa je igrao vrhunske poteze i publika je uživala. Bilo je dijelova kada sam odlično igrao, bilo je dosta dugih poena i nije bilo lako. Na kraju sam pobijedio i moram reći da je bilo pravo uživanje igrati", istakao je Federer.

Protivnik u finalu je svjetski broj jedan Novak Đoković. Fedex ističe da zna šta ga čeka:

"Novak igra sjajno, fenomenalan turnir je iza njega. Pokazao je zašto je tu gdje jeste i bit će ga veoma teško dobiti. On od prošle godine igra zaista fenomenalan tenis", dodao je Fedex.

Federeru je ovo 12. finale Wimbledona, a ima šansu da osvoji deveti trofej.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi