Federer:  Ne mogu da vjerujem kako sam započeo ovu sezonu

Švicarac nakon osvajanja Miamija

Federer: Ne mogu da vjerujem kako sam započeo ovu sezonu

D. Rakanović

Švicarski teniser Roger Federer osvojio je i treću titulu u ovoj sezoni, a nakon osvajanja Miamija poručio je da ni u najluđim snovima nije mogao zamisliti ovakav početak godine.

Federer je u finalu savladao Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4 i tako nastavio seriju od četiri uzastopna trijumfa protiv svog najvećeg rivala. Rogeru je ovo bio ukupno 91. pehar u karijeri. 

“Čestitam Rafi na velikom povratku, drago mi je da smo ovdje zajedno, sve je ovdje počelo 2004. godine. Odigrali smo mnogo mečeva, nisam uživao uvijek, a ja i dalje vjerujem da ćeš kad-tad osvojiti ovaj turnir”, rekao je Federer. 

Veliko rivalstvo Federera i Nadala počelo je na istom mjestu prije 13 godina, kada je španski tinejdžer savladao tada najboljeg tenisera na svijetu. Od tada do danas su ova dvojica tenisera odigrala ukupno 37 mečeva, a u međusobnom skoru je uspješniji španski teniser sa 23-14.

“Sezona na šljaci samo što nije, sve će doći na svoje za tebe. Što se tiče mene, san se nastavlja, lijepe uspomene me vežu za ovo mjesto, ovdje sam postao najbolji junior svijeta, ovdje sam tri puta dizao trofej. Ne mogu da vjerujem kako sam započeo ovu sezonu, hvala svima koji su me podržali kada mi je bilo teško“, rekao je Federer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi