Federer spriječio eliminaciju, do prve pobjede u Londonu protiv slabog Thiema
Roger drugi meč ne gubi na Završnom turniru - u dosadašnjih 16 ostvario je 16 pobjeda!

Završni turnir

Federer spriječio eliminaciju, do prve pobjede u Londonu protiv slabog Thiema

Edmir Škorić

Roger Federer nije imao puno problema, pa je u drugom kolu Završnog turnira u Londonu stigao do prve pobjede.

Nakon poraza od Keija Nishikorija, Roger se sabrao, pa u drugom meču sjajno odigrao i došao do pobjede protiv Austrijanca Dominica Thiema, kojeg je savladao sa 6:2, 6:3.

Treći teniser svijeta je za nešto više od sat vremena izborio pobjedu. Nije ni Roger bio skroz na svom vrhuncu, ali bilo je dovoljno dobro da se lako dobije uspavani Thiem.

Da je izgubio od Austrijanca, Roger bi bio eliminisan, a ovako je i dalje u igri.

Thiemu su ostale tek teoretske šanse da prođe dalje, pošto mu treba ubjedljiva pobjeda nad Nishikorijem i poraz Rogera od Andersona.

Top Komentari

Mr.Balboa
E ovo je bio pravi federer,a sad ostaje da se vidi sta ce biti zadnji mec u grupi!!!
4 1
izvoristine
Federer poput Lens Amstronga svi mu se dive kako on to sa svojim poznim godinama za ovaj sport pobjedjuje sve iz reda. Izgubio se Federer prije dvije god. Tad je poceo gubiti od svih. Zaboljelo ga to pa ode te plati debelo za skriveno dopingovanje i sad mu se opet svi dive a on ne place vise vec opet pobjedjuje.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi