Federer odabrao turnire za sljedeću godinu

Gdje ćemo gledati Švicarca?

Federer odabrao turnire za sljedeću godinu

"Nuništivi" Švicarac, Roger Federer, će sljedećeg augusta napuniti 39. godina, ali još ne misli okončati svoju karijeru.

Ipak, ne misli naredne godine ni "lutati" po svijetu i igrati turnir za turnirom. Sada je za američki CNN govorio o ciljevima za sljedeću godinu, tačnije o turnirima koje želi igrati.

"Igrat ću Roland-Garros, ali vjerovatno neću puno igrati prije toga. Imam potrebu provesti što više vremena s porodicom, potrebni su nam praznici, odmor, posebno ako budem nastupao na Olimpijskim igrama", izjavio je Federer i poručio da prvo namjerava igrati US Open, a možda i tunir u Cincinnatiju. Također, Švicarac bi trebao igrati i na Wimbledonu.

Inače, Federer je ove sezone igrao Ronland-Garros nakon trogodišnje pauze od "Otvorenog prvenstva Francuske".

Kada su u pitanju Olimpijske igre u Tokiju, Federer je još ranije najavio svoj nastup. Naime, on želi upotpuniti svoju kolekciju trofeja olimpijskim zlatom iz singla (ima osvojene zlato u parovima).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi