Federer oduševio sve svoje fanove

Neće se tako skoro penzionisati

Federer oduševio sve svoje fanove

Esmer Oštraković

Nakon duže vremena oglasio se i jedan od najboljih tenisera svih vremena Roger Federer.

Federer bi se početkom 2021. godine trebao vratiit na teren.

"Nadam se da bih sljedeće godine u januaru mogao da se vratim na teren. Osjećam se dobro, zdrav sam, svi u mojoj porodici su zdravi", rekao je Federer i osvrnuo se na oporavak koljena:

"Dobrog sam duha. Osjećam napredak. Možda ne iz dana u dan, ali iz sedmice u sedmicu svakako. Dobar je napredak. Bio sam na teniskom terenu prošle sedmice, prvi put nakon februara. Ohrabrujuće je, radim koliko mogu ili koliko mi koleno dozvoljava. Ali, dobrog sam duha, to je važno".

Priznao je također da neće tako skoro u penziju i spreman je još da igra.

"Ništa se nije promijenilo, još uvijek se borim za moj povratak, želim da se vratim na teniski teren. Voleo bih da još igram protiv legendi ovog sporta i najboljih igrača. Osjećam da je još ostalo nečega u meni, definitivno neću napustiti tenis. Zabavno je biti filantropist, teniski igrač, sve to u isto vrijeme. Sve je to iskustvo za sebe, ali neću se penzionisati još uvijek".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi