Federer preko Goffina do četvrtfinala, dalje prošli Thiem i Tsitsipas

Masters u Šangaju

Federer preko Goffina do četvrtfinala, dalje prošli Thiem i Tsitsipas

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju nakon što je danas porazio Belgijanca Davida Goffina sa 2:0 u setovima.

Federer je naravno bio veliki favorit u ovom susretu iako je igrao protiv vrlo dobrog Goffina, a na kraju je probleme imao samo u prvom dijelu igre.

Goffin se dobro držao u prvom setu pa je čak napravio i brejk, poveo 6:5 i servirao za 1:0. Ipak, Federer mu vraća brejk iako se suočio sa tri set lopte za protivnika i meč odvodi u taj brejk. Tamo se bolje snašao Švicarac koji je slavio sa 9:7 i poveo 1:0.

To je očigledno psihički slomilo Goffina koji u drugom setu gubi svoj servis u sedmom gemu, a Fedex do kraja čuva svoj servis i pobjeđuje sa 6:4. Meč je trajao pet minuta manje od dva sata.

Federer će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Alexander Zverev - Andrey Rublev.

Osim Švicarca dalje su danas prošli Fabio Fognini, Daniil Medvedev, Marco Berrettini, Novak Đoković, Stefanos Tsitsipas i Dominic Thiem. Susret Zverev - Rublev upravo je u toku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti