Federer propušta sve zemljane turnire osim Roland Garrosa

Planovi za 2020. godinu

Federer propušta sve zemljane turnire osim Roland Garrosa

Švicarski teniser Roger Federer propustit će naredne sezone sve turnire koji se igraju na šljaci osim Roland Garrosa.

Podsjetimo, Federer na Roland Garrosu nije igrao 2016., 2017. i 2018. godine, a kada se vratio ovog proljeća, mnogi su mislili da je to ujedno i njegov oproštaj od Pariza.

Ipak, Švicarac otkriva kako će se na ovom turniru, kojeg je inače osvojio jednom u karijeru, pojaviti i naredne sezone.

Prije toga objašnjava zašto ga nije bilo tri godine.

"2016. sam imao problema sa koljenom i probao sam da igram malo na šljaci pa sam se povukao sa Rolan Garrosa. Poslije toga poslije Wimbledona nisam igrao uopšte. Morao sam da operišem koljeno i vratio sam se tek 2017. Osjetio sam da to nije godina za šljaku jer sam se brinuo kako će koljeno reagovati između betona, šljake i trave i različitih kontinenata na kojima se igra. Što se tiče 2018. godine, propustio sam Roland Garros radi privatnih razloga", kaže Roger.

Potvrđuje da ćemo ga gledati u Parizu 2020. godine.

"Sljedeće godine ću ponovo igrati na Roland Garrosu, a prije toga ću vjerovatno propustiti turnire na šljaci. Ali, bit ću opet u Parizu i to je sjajno", kaže Fedex.

Inače, Federer je ove godine stigao do polufinala Roland Garrosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi