Federeru turneja po Latinskoj Americi donijela ogromnu zaradu

Nastupio u četiri zemlje

Federeru turneja po Latinskoj Americi donijela ogromnu zaradu

A. Čaušević

Roger Federer je protekle sedmice igrao egzibicione mečeve u nekoliko zemalja Latinske Amerike što mu je donijelo ogromnu zaradu.

Federer je zajedno sa Alexanderom Zverevom igrao mečeve u Čileu, Argentini, Ekvadoru i Meksiku, dok zbog nereda nisu nastupili u Kolumbiji.

Amerikanci su došli do podatka da je tih nekoliko egzibicionih mečeva Federera učinilo bogatijim za nevjerovatnih 10 miliona eura.

Prilikom turnere Federer i Zverev su postavili i rekord posjećenosti na jednom teniskom meču. U Meksiko Cityju ih je gledalo nestvarni 42.517 gledatelja.

Novi rekord se očekuje u februaru kada će Federer u Cape Townu igrati protiv Nadala gdje bi moglo da se okupi oko 55.000 gledatelja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi