Federer rutinski do trećeg kola Wimbledona, Čilić ispao!

Švicarac savladao domaćeg protivnika

Federer rutinski do trećeg kola Wimbledona, Čilić ispao!

A. Čaušević

Na terenima Old England Cluba danas se igraju mečevi drugog kola Wimbledona. 

U narednu rundu se bez većih problema plasirao Roger Federer. Iskusni Švicarac je sa 3:0 savladao Jaya Clarkea.

Federer je prvi set dobio sa 6:1, domaći predstavnik je najbolji otpor pružio u drugom sateu koji je drugi nositelj dobio sa 7:6, da bi u trećem setu bilo 2:6.

Najveće iznenađenje je ispadanje Marina Čilića kojeg je sa ubjedljivih 0:3 izbacio Joao Sousa. Portugalac je sve tri seta dobio identičnim rezultatom sa po 6:4.

U dosadašnjem dijelu programa najduže je trajao okrašj Mikhaila Kukushkina i Johna Isnera. Kazahstanac je slavio sa 3:2 (6:4; 6:7; 4:6; 6:1; 6:4) nakon što je američki teniser vodio sa 2:1 u setovima.

Dalje su se plairali i Joe-Wilfired Tsonga te Kei Nishikori koji su bez problema savladali Ricardasa Berankisa odnosno Camerona Norriea.

Top Komentari

frank_leone
Samo mala korekcija. Nije "Old England Club" nego "All England Club".
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi