Federer savladao Nagala i zakazao duel protiv Džumhura

Teže od očekivanog

Federer savladao Nagala i zakazao duel protiv Džumhura

E. Čaušević

Posljednji Grand Slam u ovoj sezoni počeo je jučer u New Yorku mečevima prvog kola US Opena.

Prvi dan zatvorili su Roger Federer i Sumit Nagal, a meč je trajao duže nego što se očekivalo. Federer je slavio sa 3:1 u setovima, no Nagal ga je itekako namučio jer se meč igrao više od dva i po sata.

U prvom setu Nagal je pokazao da ima šta da ponudi i uspio je da povede protiv Federera nakon što je prvi set dobio sa 6:4. No, to je od tenisera koji je do prvog kola došao kroz kvalifikacije bilo sve.

Federer se nakon izgubljenog prvog seta uozbiljijo i uspio je da dođe do preokreta i pobjede. Drugi set Švicarac je dobio sa 6:1, a zatim je u trećem slavio sa 6:2. Do pobjede Federer je došao nakon što je u četvrtom setu bio bolji od Nagala sa 6:4.

U drugom kolu US Opena očekuje nas itekako zanimljiv meč jer će Federer igrati protiv najboljeg bh. tenisera Damira Džumhura. Naš teniser u prvom kolu savladao je Benchetrita sa 3:1 u setovima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi