Federer se zahvalio Nadalu i Đokoviću

Dvojac utjecao na Švicarca

Federer se zahvalio Nadalu i Đokoviću

A. Čaušević

Zašto je tenis izuzetno popularan sport najveće zasluge imaju Roger Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. 

Federer je objasnio kako su Nadal i Đoković utjecali na njegovu karijeru u posljednjih 10-ak godina.

"Sigurno je da su oni imali utjecaj na moju karijeru. Nisu na moju ličnost, ali jesu na moju borbenost, sposobnost prilagođavanja i umijeće da ostanem skroman, da uvijek gledam šta nije bilo dobro i da napredujem", kazao je legenderni Švicarac.

"Ono što su Rafa i Novak ostvarili u prethodnoj deceniji je nevjerovatno i oni su me natjerali da napredujem. Ali, to nisu uradili samo njih dvojica, već mlađi teniseri kao što je Alexander Zverev, ali i neko kao što je Juan Martin del Potro. Oni vas stvarno drže u neizvjesnosti i tjeraju vas da budete bolji igrač", istaknuo je Roger.

Federer je naglasio kako još uvijek pred mečeve ima tremu te da ga zna uhvatiti nervoza bez obzira što ima 37 godina.

"I dalje sam ponekad nervozan, i dalje osjećam adrenalin. U nekim mečevima sam potpuno opušten. U razgovoru sa nekim ljudima mogu da budem izuzetno nervozan, a mogu da budem i skroz opušten. Motivacija mi dolazi lako. Kada igram pred 15.000 ljudi uglavnom budem motivisan i odigram najbolje što mogu", dodao je Federer.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi