Federer: Nisam mogao ni zamisliti da ću u ovim godinama još uvijek igrati

Švicarac ne razmišlja o penziji

Federer: Nisam mogao ni zamisliti da ću u ovim godinama još uvijek igrati

E. Čaušević

Švicarski teniser Roger Federer pružio je odličan nastup na završnom Mastersu u Londonu iako nije uspio na kraju da dođe do finala.

Federer je u Londonu napravio veliki podvig jer je skoro nakon četiri godine uspio konačno da savlada Novaka Đokovića. Mnogi su se naldali da će Fedexa vidjeti u finalu, ali ga je u polufinalu zaustavio sjajni Stefanos Tsitsipas.

Iako ima već 38 godina Federer još uvijek ne razmišlja da ide u penziju. Švicarac je i ove sezone pružao veoma dobre rezultate i sigurno je da ćemo ga na terenu gledati i naredne godine.

"Ni sam nisam vjerovao da ću igrati u ovim godinama. Nekako sam mislio da ću karijeru završiti kad budem imao 35 godina. Nisam mogao ni zamisliti da ću sa 38 ili 39 godina još biti tu. Sretan sam što sam i dalje u igri i pored svega moram biti zadovoljan", rekao je Federer.

Švicarski teniser je priznao da još uvijek ne razmišlja o penziji, te da ne zna kada će staviti tačku na fenomenalnu karijeru.

"Pa u tome nema pravila. Ne znam da li ću objaviti uskoro, kasnije ili iznenada kraj karijere kada to odlučim. Sve ovisi o zdravlju, porodici, ali i rezultatima. Sada ide sve kako treba i ne razmišljam o penziji", dodao je Fedex.

Top Komentari

izvoristine
Kad se nafiksas poput Amstronga osvajaces ti jos mnogo titula. Teniseri u tvojim godinama koji nemaju debelu podrsku davno bi vratili sve trofeje koje si u poznim god. osvoio. Priznaces ti to poput Agasia al ne jos.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi