Žrijeb za London: Roger i Novak neće igrati prije polufinala
Đoković je u nedjelju doživio šokantan poraz u finalu Mastersa u Parizu od Hačanova, ali godinu će svejedno završiti na prvom mjestu

Završni turnir u Londonu

Žrijeb za London: Roger i Novak neće igrati prije polufinala

Edmir Škorić, foto: EPA

Obavljen je žrijeb za Završni Masters u Londonu.

Prvi teniser svijeta Novak Đoković u grupi je sa Nijemcem Alexanderom Zverevom, Hrvatom Marinom Čilićem i Amerikancom Johnom Isnerom, koji je dobio šansu ispred povrijeđenog Rafael Nadala.

Njihova grupa zove se "Gustavo Kuerten", nazvana po bivšem teniseru.

U drugoj grupi koja nosi naziv po legendarnom Lleytonu Hewittu igrat će Roger Federer, Kei Nishikori, Kevin Anderson i Dominic Thiem.

Završni turnir u Londonu igra se od 11. do 18. novembra u O2 Areni. Novak je pet puta osvajao završni turnir, a Federer šest puta.

Kako glase prvobitne informacije u prvom kolu Đoković bi trebalo da igra protiv Isnera, Čilić protiv Zvereva, Federer protiv Nišikorija, a Thiem protiv Andersona.

U polufinale će se plasirati po dva najbolja iz svake grupe, a u njoj se igra po sistemu svako sa svakim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi