Roger Federer na višemjesečnoj pauzi
Foto - EPA

Nakon operacije koljena

Roger Federer na višemjesečnoj pauzi

Midhat Šljivak

Rogera Federera nećemo gledati na teniskim terenima u narednih nekoliko mjeseci.


Legendarni Švicarac podvrgnut je jučer operaciji desnog koljena, a nakon operacije najavio je kako će propustiti određene turnire, kao Roland Garros i da mu slijedi višemjesečna pauza.

"Određeno vrijeme imam problema s desnim koljenom. Nadao sam se da će sve proći, ali nakon pregleda i razgovora s timom, odlučio sam se na oprecaiju. Ljekari su potvrdili da sam donio ispravnu odluku i uvjereni su da ću se potpuno oporaviti. Nažalost, morat ću da propustim Dubai, Indian Wells, Bogotu, Miami i Roland Garros. Jedva čekam da se vratim, vidimo se na travi", napisao je Federer.

Fedex je u karijeri osvojio 20 Grand Slam titula, a jedini trofej na Otvorenom prvenstvu Francuske podigao je 2009. godine.

Roland Garros igra se od 24. maja do 7. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi