Federerovi suveniri prodati za vrtoglavu cifru!

Najpopularniji teniser na svijetu

Federerovi suveniri prodati za vrtoglavu cifru!

Admin Čaušević

Roger Federer je na aukciji svoje sportske odjeće i opreme uspio skupiti skoro četiri miliona eura.

Federer je sav prihod od zarade odlučio pokloniti u dobrotvrne svrhe, odnosno u finansisranje obrazovnih projekata u Južnoj Africi i Švicarskoj.

Odziv na aukciji je bio i više nego odličan pošto je zarađeno 3.98 miliiona eura, gotovo četiri puta više nego što je planirano.

Među brojnim predmetima na aukciji bili su i reket kojim je teniser iz Bazela osvojio naslov u Wimbledonu 2007. godine, kao i patike u kojima je osvojio Roland Garrosu 2009. godine.

"Postignute cijene bile su nevjerovatne, što me jako raduje jer novac ide organizaciji Roger Federer", rekao je 20-ostruki osvajač Grand Slama.

Najveću cijenu imala su tri rekata koje je Federer koristio na Wimbledonu 2019. godine. Oni su prodati za 162.500 funti.

Top Komentari

opasni_medo
Eh da sam znao prije, begeniso sam taj reket jedan. Prihvatljiva je i cijena.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi