Federer potvrdio da neće nastupati na Olimpijskim igrama

Konačna odluka

Federer potvrdio da neće nastupati na Olimpijskim igrama

Edmir Škorić

Švicarski teniser Roger Federer na kraju je ipak odlučio da propusti Olimpijske igre u Tokiju.

40-godišnji teniski majstor ranije je najavio da će igrati i Wimbledon i Olimpijske igre, ali nakon debakla na Grand Slamu u Londonu, odlučio je da nije spreman da ide na Igre.

"Tokom sezone na travi, nažalost sam doživio mali problem sa koljenom i moram da se povučem sa Olimpijskih igara u Tokiju. Izuzetno sam razočaran, jer mi je uvijek bila čast da predstavaljam svoju zemlju. Počeo sam proces oporavka i nadam se da ću se vratiti takmičenjima kasnije ovog ljeta. Želim kompletnom timu Švajcarske svu sreću, navijaću za vas“, poručio je Federer.

Federer je prethodne sedmice učestvovao na Vimbldonu, a takmičenje je završio u četvrtfinalu porazom od Huberta Hurkača.

On je u karijeri četiri puta nastupao na Olimpijskim igrama. Sa Wawrinkom je 2008. godine u Pekingu osvojio zlato u dublu, a četiri godine kasnije u singu je osvojio srebro u Londonu.

Ovog ljeta OI u Tokiju igraju se od 23. jula do 8. avgusta.

Top Komentari

Sajaga
Dobro 40god i zasto trositi energiju, te rizikovati povredu zbog medalje. Bolje jos koji milion obezbjediti zbog velikih kredita koje covjek ima.
1 1
realno_govoreci
Nece Noletu na crtu niko vise od njih
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi