Ferrero: Nadal će se takmičiti još nekoliko godina

Nekadašnji svjetski broj 1

Ferrero: Nadal će se takmičiti još nekoliko godina

Nekadašnji prvi teniser svijeta Španac Juan Carlos Ferrero otkrio je da će se njegv sunarodnjak Rafael Nadal još nekoliko godina takmičiti na najvišem nivou. 

Podsjetimo, Nadal ima 32 godine, ali još uvijek je u samom vrhu i kada nema problema sa povredama uvijek konkuriše za titule na Grand Slam turnirima. Ferrero poručuje da je impresioniran motivacijom koju za igru i dan danas ima Nadal.

"Nedavno sam pričao s njim (Nadalom), koji mi je blizak prijatelj i vidim da se planira takmičiti još nekoliko godina. Ako bude fizički spreman, siguran sam da će njegov tenis biti odličan, a ono što me najviše impresionira je njegova sposobnost da drži motivaciju. To je najteža stvar u profesionalnom sportu", rekao je Ferrero i nastavio:

"Nadam se da mu povrede neće praviti probleme jer je jako teško boriti se protiv toga kad ste nešto stariji. Kada god je u top formi i zdrav, Nadal je prava zvijer. Vodi računa o sebi i ako Federer može igrati do 40. godine, onda Rafa koji ima samo 32 ima još mnogo toga da odigra".

Podsjetimo, Rafa je veći dio prošle godine proveo kao prvi teniser svijeta, ali ga je pred kraj godine na toj poziciji prestigao Novak Đoković.

Top Komentari

Mr.Balboa
Svaka cast Ferero,totalno iskreno receno,I nadam se da ce Fedex moci odigrat nekako jos 4sezone na vrhunskom nivou jer ako pogledamo Connorsa on je izlazio na teren sa 44god sto je za svaki respect,pa ga nije niko pravio starim!Federer,Nadal,Djokovic su definitivno potrebni tenisu jos bar od 4 do 6godina ;)....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi